Terenska nastava Rimac – Muzej iluzija – Zagreb

Učenici 2.a i 3.a razreda su dana 6. prosinca sudjelovali u terenskoj nastavi Rimac-automobili, Muzej iluzija, Zagreb.

Tvrtka Rimac je hrvatska tvrtka osnovana 2009. godine. Osnivač je gospodin Mate Rimac koji je svoju inovativnost i vještine počeo pokazivati još u srednjoj strukovnoj školi. Maturalni rad  ( rukavica kao  zamjena za tipkovnicu i miša) i prvi patentirani izum Mate Rimca nazvan iGlove je 2006. godine osvojio Zlatno Teslino jaje, VIDI e-novation nagradu, za najbolji ICT proizvod u Hrvatskoj.

161106-rimac2

161106-rimac3

Djelatnici tvrtke poveli su učenike u obilazak kompletnog proizvodnog pogona te ih upoznali s proizvodnjom električnih automobila i električnih bicikala (Greyp Bikes).

161106-rimac5

161106-rimac6

Concept One, jedan od najnaprednijih električnih sportskih automobila na svijetu, 2011. godine  je predstavljen na sajmu automobila u Frankfurtu, a ujedno je i prvi automobil koji je Hrvatska kao država proizvela i izvezla.

Učenici su imali prilike postavljati pitanja djelatnicima u proizvodnji te se detaljno upoznati sa kompletnim proizvodnim programom.

Učenici su posjetili i Muzej iluzija gdje su kroz zabavne eksponate učili o vidu i percepciji.

U sklopu muzeja se nalazi pametna igraonica u kojoj se posjetitelji mogu zabaviti i natjecati rješavajući razne mozgalice,  slagati puzzle i ostale didaktičke igre.

161106-rimac7

Igraonica potiče učenje i zabavu kroz Dilemma games koncept, drvene zagonetke i igre koje potiču razvoj kognitivnih sposobnosti.

161106-rimac8

Posebnu zabavu su omogućile i Anti-gravity soba u kojoj se može oduprijeti gravitaciji,  Ames soba u kojoj  se može doživjeti kako vam prijatelj pred očima raste ili se smanjuje, Soba ogledala u kojoj se može izgubiti u beskonačnosti, te soba u kojoj  se može hodati po stropu tj. Obrnuta soba.

161106-rimac9

Nakon obilaska Zagreba i mnogobrojnih božićnih sajmova, učenici su posjetili Cinestar i pogledali  film.

161106-rimac10

 Voditeljice: Maša Vučić i Mirjana Štimac

 

Print Friendly, PDF & Email