Provođenje istraživanja na temu “Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize“

Obrtnička i tehnička škola Ogulin odabrana je između 60 škola u Hrvatskoj za provođenje projekta “Ekonomske teškoće obitelji, psihosocijalni problemi i obrazovni ishodi adolescenata u vrijeme ekonomske krize“.

Projekt provodi prof. dr.sc. Marina Ajduković  sa Sveučilišta u Zagrebu – Pravni fakultet, a uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske.

Cilj projekta je povećati razumijevanje učinaka ekonomskih teškoća obitelji na roditeljstvo, psihosocijalne i obrazovne probleme adolescenata, odnose u obitelji i rizike razvoja adolescenata u vrijeme produžene ekonomske krize.

Ciljana populacija istraživanja su adolescenti upisani u srednju školu u dobi od 15 godina. Iz naše škole bit će uključena dva prva razreda. Projekt će trajati tri godine i u tom razdoblju svake godine će se obavljati  razgovori, ispunjavati upitnici i drugi oblici rada s roditeljima i djecom.

Zajednički roditeljski sastanak održan je 18. veljače 2016.  u 17.00 sati, te je  koordinatorica Karlovačke županije gđa. Željka Jančić, prof. pedagogije upoznala roditelje učenika koji će sudjelovati u projektu s osnovnim zadacima, obvezama i ciljevima kroz trogodišnje razdoblje trajanja ovog istraživanja. 

Odaziv roditelja je bio jako dobar, a svi su na kraju dobili informacije i pojašnjenja u pismenom obliku.

Koordinatorica ovog projekta u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin je pedagoginja Đurđa Šušnjić.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *