Projekt SOELA – izrada solarnog automobila

Projekt SOELA - izrada solarnog automobilaNaša Škola ove godine pridružila se projektu i prijavila za četvrtu utrku solarnih automobila SOELA 2016. koja  će se održati u Sisku od 9. do 11. lipnja 2016.

Glavni cilj projekta SOELA je izrada solarnog automobila u okviru praktične nastave i sudjelovanje na utrci solarnih vozila kao jedinstvenoj utrci u ovom dijelu Europske Unije.

Projekt je namijenjen strukovnim školama, a svrha projekta je podizanje standarda praktične nastave i uvođenje novih inventivnih načina učenja i stjecanja novih i modernih kompetencija učenika i nastavnika.

Projekt SOELA - izrada solarnog automobila

Tijekom izrade solarnog automobila učenici i nastavnici stječu praktična znanja i iskustva u primjeni solarne tehnologije i nove tehnologije pogona električnih automobila. Isto tako, učenici stječu osnovna iskustva u timskom radu koji je osnovni temelj rada u tvrtkama, kao i osnovna znanja o prometu i prometnim pravilima kao bitan element sigurnosti djece na cestama.

Projekt SOELA - izrada solarnog automobila

Učenike, nastavnike i građane treba potaknuti na aktivniju brigu za očuvanje okoliša, a atraktivna utrka solarnih automobila koje su napravili učenici uz podršku mentora i školskog sustava svakako je vrlo učinkoviti način.

Projekt SOELA - izrada solarnog automobila

Edukacijom učenika i povećavanjem njihovih znanja i kompetencija postavljamo temelj za razvoj nove gospodarske grane vezane za razvoj, izradu i servisiranje nove generacije električnih vozila, a u skorije vrijeme i vozila na pogon električnom energijom dobivenom iz fotonaponskih panela.

Projekt SOELA - izrada solarnog automobila

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *