Predavanje Davora Rostuhara

Predavanje Davora Rostuhara

Gospodin Davor Rostuhar, pisac i fotograf, razveselio nas je svojim izuzetno zanimljivim i edukativnim predavanjem. Rostuhar je gostovao u našoj školi na inicijativu KEK-a, Kluba za ekspedicionizam i kulturu, što smo vrlo rado prihvatili.

 

Predavanje Davora Rostuhara

Učenici i nastavnici imali su priliku čuti o vrlo inspirativnim  putovanjima Davora Rostuhara koji se već sa svoje 34 godine može pohvaliti velikim životnim iskustvom upravo zahvaljujući brojnim putovanjima. Čuli smo kako je to putovati svijetom bez novaca, na koje se sve načine Davor snalazio da bi došao do željenog odredišta, koje je sve zemlje i kulture upoznao, s kojim se problemima susreo na svojim putovanjima i što je sve naučio o životu dok je istraživao nepoznato.

Predavanje Davora Rostuhara

Najviše nas se dojmio Davorov svjetonazor – ništa nije nemoguće ako to zaista želiš! Poučio nas je i o tome kako je različitost neprocjenjivo bogatstvo i kako različitosti treba njegovati, a podsjetio nas je i na to kako predrasude i generalizacije nikada nisu dobre.

Predavanje Davora Rostuhara

Na kraju  predavanja predstavio nam je vrijedan projekt „Hrvatska iz zraka“, pojasnio je kako su nastajale fotografije Hrvatske te kako je i njemu samom ovaj projekt otvorio nove horizonte i omogućio da spozna ljepote i vrijednosti svoje domovine na jedan posve novi način.

Predavanje Davora Rostuhara

Gospodin Rostuhar poklonio je našoj školi 30-tak fotografija velikog formata koje je smo izložili u holu što možeti vidjeti na ovoj poveznici: http://www.otsog.hr/izlozba-fotografija-hrvatska-iz-zraka/

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *