Pratimo Davora, učimo o polarnim krajevima i skupljamo čepove

171220-rostuhar

Na poziv Kluba za ekspedicionizam i kulturu (https://kek.hr/category/polarni-san-novo/virtualna-ucionica/), naši učenici pod vodstvom profesora geografije Krunoslava Turkovića uključili su se u projekt Polarni san u 100 srednjih škola, putopisca i fotografa Davora Rostuhara.

171220-rostuhar2

Svaki tjedan na stranicama KEK-a objavljuju se tekstovi na temu polarnih krajeva, a na kraju svakog teksta učenici ispunjavaju kratki kviz. Rezultati kviza se objavljuju na početku novoga tjedna, a školi s najviše bodova Davor će se javiti direktno s Antarktike u učionicu. Nadamo se Davorovu pozivu.

171220-rostuhar3

Osim kviza, projekt se sastoji i od tzv. izazova na području ekologije, umjetnosti, poduzetništva, sporta ili dobrote gdje učenici razvijaju svoju kreativnost i stvaralaštvo. Mi smo se odlučili na područje dobrota, te smo izradili kutiju u koju ćemo prikupljati plastične čepove sve do kraja Davorove ekspedicije. Iste planiramo donirati Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske (UOLL) koja provodi akciju „Plastičnim čepovima do skupih ljekova“.

171220-rostuhar4

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane grada Ogulina ako imaju prikupljenih čepova neka ih donesu u našu kutiju postavljenu u holu škole.

171220-rostuhar5

Krunoslav Turković, prof.

Print Friendly, PDF & Email