Davor Rostuhar ponovno u našoj školi

Nakon što nam se početkom veljače javio uživo sa svoje ekspedicije na Južni pol (http://www.otsog.hr/2310-2/), Davor Rostuhar posjetio je našu školu 17. svibnja 2018. i održao zanimljivo i poučno predavanje o svom putovanju, pripremama i ljudskoj volji i ustrajnosti za postizanje cilja.

Gospodin Davor Rostuhar izabrao je našu školu kao jednu od 50 srednjih škola u Hrvatskoj u kojima će održati predavanje, a čiji su ga učenici dva mjeseca konstantno pratili u njegovom poduhvatu, dok je pješačio od obala Antarktike do Južnog pola samostalno, bez ičije pomoći te prešao gotovo 1200 km u 47 dana. Učenici su rješavali kvizove i radili projekt PolarniSanDobrota u sklopu kojeg su skupljali plastične čepove te su ih predali udruzi Perunika iz Ogulina da ih proslijedi dalje do udruge UOLL za koju su ih i skupljali.

Za prijem Davora bila je zadužena profesorica biologije, Nataša Muža, inače i sama veliki zaljubljenik u prirodu.

img_20180517_114458manja

Predavanju su prisustvovali brojni učenici prvih i drugih razreda koji su na kraju tražili Davora odgovore na niz pitanja, kao i brojni nastavnici.

dsc02327manja

Očekujemo s nestrpljenjem i druge Davorove poduhvate za koje se nadamo da će biti inspiracija i našim učenicima u njihovim budućim ostvarenjima snova.

Školska knjižnica bogatija je za četiri nove knjige gospodina Rostuhara.

dsc02328manja

dsc02330manja

Krunoslav Turković, prof.

Print Friendly, PDF & Email