124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu

124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu

Nakon odsvirane himne Republike Hrvatske i minute tišine za umrle zaposlenike i učenike, ravnatelj Obrtničke i tehničke škole Ogulin, gosp. Milan Poljak otvorio je 4. svečanu sjednicu Nastavničkog vijeća u proširenom sastavu s članovima Školskog odbora i svim zaposlenicima povodom Dana Škole i 124 godine strukovnog školstva u Ogulinu. Srdačno je pozdravio predsjednicu Školskog odbora gđu. Zrinku Ceranić – Jurković, članove Školskog odbora gosp. Milana Rupčića, gđu. Liviju Brozović, gosp. Zvonka Galića i gđu. Ljerku Bjeljac koju je ujedno pozdravio i kao sindikalnog povjerenika, sve kolegice i kolege, članove Nastavničkog vijeća i zaposlenike Obrtničke i tehničke škole Ogulin, te predstavnike medija.

124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu
Nazočni zaposlenici na Svečanoj sjednici za Dan Škole

Učenici su sa svojim mentorima sudjelovali na raznim županijskim, regionalnim i državnim natjecanjima, te polučili izvrsne rezultate, od kojih se mogu spomenuti osvojena prva tri mjesta:

– na županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika uz mentoricu Valentinu Blašković na Lidranu, Maja Petrušić iz 3.b osvojila je 3. mjesto, u malom nogometu ekipa Škole 2. mjesto, voditelj prof. Bogdan Grba, u rukometu ekipa Škole 3. mjesto, voditelj prof. Amalija Markušić

– na regionalnom natjecanju iz elektrotehnike 1. mjesto osvojio je Dario Puškarić iz 2.a i 2. mjesto Zvonimir Mance iz 2.b uz mentorstvo prof. Zdravka Borića

– na državnom natjecanju iz željezničkog prometa Valentina Rupčić osvojila je 3. mjesto uz voditeljstvo dipl. inženjerke Zrinke Ceranić – Jurković. Dosta učenika je na spomenutim natjecanjima osvojilo neko od četvrtih i daljnjih mjesta.

124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu
Priznanje pedagogici gđi. Đurđi Šušnjić za 30 godina vjernosti Školi

Organizirane su u prošloj školskoj godini stručne posjete, nastavnici su išli na stručne seminare i usavršavanja, Škola je i dalje ostvarivala dobru suradnju s Gradom Ogulinom, Karlovačkom županijom, Udruženjem obrtnika Ogulin, županijskom obrtničkom komorom i mnogim ustanovama i tvrtkama. Realiziran je Godišnji plan i program Škole, unaprijeđen je rad i započelo se samovrednovanjem. U prostorima Škole odvija se stručni studij izdvojenog odjela Veleučilišta u Rijeci iz prometnih smjerova. Izvršena je probna matura s učenicima trećih razreda četverogodišnjeg srednjeg obrazovanja.

124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu
Priznanje gosp. Franji Salopeku, rekorderu neprikidne zaposlenosti u Školi

Škola će nastaviti sa svim dosadašnjim aktivnostima, usavršavati kadar novim tehnologijama, obogaćivati već dosta bogatu knjižnicu s novim naslovima, dograditi nove prostore i što više učenika educirati i uključiti u polaganje državne mature.

124 godine obrtničkog školstva u Ogulinu
Franjo Salopek, Ljerka Bjeljac, Josip Puškarić, Đurđa Šušnjić, Milka Butković i Damir Mihaljević

Nagradu za neprekidnu zaposlenost u Obrtničkoj i tehničkoj školi Ogulin dobilo je šestero zaposlenika: gosp. Damir Mihaljević dipl. ing. drvne struke za 15 godina, gđa. Milka Butković spremačica za 20 g., Đurđa Šušnjić pedagoginja za 30 g., gosp. Josip Puškarić nastavnik praktične nastave za 35 g., gđa. Ljerka Bjeljac profesorica hrvatskog jezika za 35 g. i gosp. Franjo Salopek profesor strojarstva za 40 g. vjernosti u radu.

Dobitnici su se pojedinačno zahvalili na dobivenim jubilarnih nagradama i priznanjima, iskazali su zadovoljstvo što su radili u ovoj uglednoj i priznatoj školi, a ovi s bogatijim iskustvom su rekli da su duši puno mlađi nego što to govore ove brojke.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *