Znanstveno-stručni skup u Sloveniji

161001-krsko
U Školskom centru Krško-Sevnica, 1. listopada 2016., tvrtka GEN Energija u Krškom u Sloveniji, organizirala je šesti po redu znanstveno-stručni skup “Tehnogenij”. Skup je organiziran za sve entuzijaste u tehnologiji i tehničkim znanostima.

161001-krsko4
Prvotno je skup organiziran za izlagače iz Slovenije, no ove su godine na skupu sudjelovali i izlagači iz Hrvatske, odnosno Obrtnička i tehnička škola Ogulin sa solarnim automobilom.

161001-krsko2
Naime, od 9. do 11. lipnja 2016. godine u Sisku je održana 4. utrka solarnih automobila te je naša škola na tom skupu prepoznata i pozvana na stručni skup u Sloveniju. Kao sudionici znanstvenog skupa Obrtničke i tehničke škole Ogulin prisustvovali su nastavnici Zdravko Borić, Zvonko Galić, Milan Žlimen, Andria Pavičić, Sanja Trbović, Dario Turković i Martina Regetaš.

161001-krsko3
Organizator je okupio oko 400 gostiju, nekoliko osnovnih i srednjih škola, fakultete i tehnička društva. Primarna zadaća GEN Grupe je omogućiti pouzdanu opskrbu električnom energijom iz obnovljivih izvora energije. Uspjeh realizacije ovog skupa također ovisi i o razumijevanju posjetitelja i korisnika o načinu poslovanja i potrebi korištenja obnovljivih izvora enregije.

161001-krsko5
Važan dio aktivnosti usmjeren je na učenike i studente prirodnih znanosti i tehnologije koji su na ovom skupu mogli podijeliti svoja znanja i vještine te primijeniti nova rješenja na postavljene probleme. Ohrabrujuće je kako je interes među mladima iz godine u godinu sve veći i kako će ovakvi skupovi doprinijeti jačanju znanja mladih znanstvenika i istražitelja.

Martina Regetaš, prof.

Print Friendly, PDF & Email