Svjetski dan bolesnika

Dom za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu 11. veljače posjetile su učenice Magdalena Rajković, Zorana Tatalović, Maja Vučić, Ivana Sertić, Katarina Rumenović, Lorena Bunjevčević, Mira Šebalj i Matea Gašparović  u pratnji nastavnika Tomislava Rendulića, vjeroučiteljice Vesne Žilić Vrbanić i knjižničarke Ive Brajdić.

Učenici i djelatnici Obrtničke i tehničke škole Ogulin svake godine obilježavaju Svjetski dan bolesnika posjetom Domu za starije i nemoćne „Srećko Badurina“ u Ogulinu. Učenice koje se obrazuju za zanimanje frizer tom prilikom besplatno šišaju korisnike Doma.

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače u mnogim zemljama diljem svijeta, a utemeljio ga je Papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme.
Svrha obilježavanja ovog Dana je podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene i društvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Print Friendly, PDF & Email