Srebrna medalja na Međunarodnoj izložbi inovacija AGRO ARCA 2018.

U četvrtak, 18. listopada ove godine, u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu otvorena je  16. Međunarodna izložba inovacija ARCA i jubilarni 10. Međunarodni sajam inovacija u poljoprivredi AGRO ARCA koji po uzoru na najprestižnije svjetske sajmove inovacija na jedno mjesto dovode inovatore iz cijele Hrvatske te Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije.  Organizator izložbe i sajma je Udruga inovatora Hrvatske.

Na poziv Udruge inovatora Karlovačke županije naša škola izložila je Vadilicu za sadnice, učenički rad Josipa Županića, mentora Marinka Tomića, dipl.ing. i nastavnika Daria Turkovića.

Vadilica za sadnice je pomagalo koje olakšava i ubrzava vađenje sadnica iz ambalaže. Sadnice se isporučuju u stiroporskoj ambalaži koja sadrži 160 sadnica i one su se do sada vadile pojedinačno što je zahtijevalo puno vremena i strpljenja. Ovaj inovativni način vađenja omogućava da se sve sadnice odjednom izbiju iz ambalaže i tako se vremenski značajno skraćuje i pojednostavljuje cijeli postupak.

Ova inovativna vadilica osvojila je srebrnu medalju na AGRO ARCI 2018.

O uspjehu čitajte i ovdje: ARCA 2018 Priopćenje i nagrade

Čestitamo učeniku i mentorima !

Print Friendly, PDF & Email