Škola proslavila 126. godišnjicu obrazovanja

Obrtnička i tehnička škola Ogulin sportskim susretima i Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća obilježila je 126. godišnjicu organiziranog strukovnog obrazovanja u Ogulinu. Podijeljena su priznanja i nagrade za vjernost radu u Školi.

Prije početka Svečane 3. sjednice Nastavničkog vijeća održan je prigodni športski program učenika i djelatnika Škole u odbojci, košarci i malom nogometu.

Nakon uvodnog pozdravnog govora, ravnatelj Milan Poljak podsjetio je nazočne na početke strukovnog obrazovanja koje je u Ogulinu započelo 1885. godine naredbom “Kraljevske zemaljske vlade, odjela za bogoštovlje i nastavu”, te je otpočela s radom Drvorezbarska škola. Kroz svoju povijest, Škola je prolazila kroz razne promjene uzrokovane razvojem i potrebama društva i ogulinskog kraja, a do danas je školu završilo oko 10.300 učenika i odraslih u raznim zanimanjima i strukama.

Ove školske 2011./12. škola s 50-tak zaposlenika obrazuje oko 430 učenika raspoređenih u 18 razrednih odjela. Škola posjeduje vrhunski opremljene učionice, specijalizirane učionice, amfiteatar, kabinete, praktikume, suvremene školske radionice, koji kao prostor osigurava kvalitetno obrazovanje i odgoj učenika i odraslih grada Ogulina s okolicom.

Nagrade za vjernost u radu u školi uručila je predsjednica Školskog odbora Zrinka Ceranić – Jurković, a nagrađeni su sljedeći zaposlenici:

– za 20 godina – Mirjana Mrvoš, Davorka Božičević i Marinko Tomić
– za 30 godina – Vlasta Luketić i Zdravko Borić
– za 35 godina – Josipa Rendulić, Bogdan Grba, Mijo Špehar i Milan Poljak
– i povodom odlaska u mirovinu nagrađena je Ivanka Ceranić

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *