Promocija međunarodne zbirke ANTOLOGIJA 3 FACEBOOK PJESNIKA

KULTura sNOVA organizirala je 12. siječnja 2019. promociju međunarodne zbirke ANTOLOGIJA 3  FACEBOOK PJESNIKA u Kulturnom centru Mesnička u Zagrebu.
Na promociji je sudjelovala i naša profesorica Valentina Ceranić čije su pjesme objavljene u sedam različitih međunarodnih antologija, zbornika i časopisa. Ovaj put predstavljena je pjesmom Moja planina s refleksivnim i pejzažnim motivima našega kraja.
Posebna vrijednost je u suradnji nastavnika i učenika, pa su tako njezini bivši učenici Petra Brozović (vokal) i Grgur Marut (elektr.gitara) s puno ljubavi uspjeli uglazbiti i izvesti pjesmu u Kulturnom centru u Zagrebu pred mnogobrojnom publikom.
„Antologija Facebook pjesnika koju KULTura sNOva izdaje treći put sama je po sebi jedinstvena u svijetu budući da se po prvi put pojavljuju u jednoj knjizi pjesme pjesnika koji su počeli pisati na Facebook stranicama i drugim društvenim mrežama.
Dolaskom društvenih mreža pojavilo se na tisuće pjesnika, a ova knjiga želi to zabilježiti kao fenomen jednog vremena….“ iz osvrta urednika Zdravka Odorčića.
Ova međunarodna zajednička zbirka poezije uključuje  135 autora iz Hrvatske, Slovenije,  Makedonije, Bosne i Hercegovine,  Srbije, Austrije, Njemačke, Italije, Kanade i Švedske.
Print Friendly, PDF & Email