Predstava Uskrsnuće Lazarovo

Lazarovo uskrsnuće jedno je od Isusovih znamenja koje najbolje naznačuje prijelaz iz tame u svjetlo, iz ropstva i smrti u slobodu i život. Povodom programa kojeg je organiziralo Pučko otvoreno učilište Ogulin, u ovo korizmeno vrijeme odlučili smo uprizoriti kraći scenski prikaz Uskrsnuće Lazarovo koji je, naravno, svojom tematikom izravno povezan i s Isusovim raspećem.

U kratkom scenskom uprizorenju glumili su naši učenici: Martin Moguš, David Porubić, Luka Matešić, Albert Mioč, Luka Kirasić, David Gašparović, Mateo Kolaković, Mihael Šokčević, Lorena Blašković, Valentina Blašković, Laura Cindrić i Marija Salopek. Mnogi od njih stali su prvi puta u životu na scenu stoga smo na sve njih iznimno ponosni!

1

2

3

4

5

6

7

8

Nakon formalnog dijela tematski izravno povezanog s Uskrsom, uslijedio je zabavni dio programa u kojem su nastupili naši mladi i talentirani glazbenici Karla Ana Sabljak, David Porubić i Andrija Butković izvodeći pjesme svjetovnog karaktera od kojih se neke svojom kompleksnom metaforikom također mogu povezati s trenucima promišljanja o životu, smrtnosti, stradavanju, patnji i naposljetku pobjedi svjetla nad tamom, vjerom u život, nadom u bolje sutra, vjerom u mir i zajedništvo: “Mnogi kažu da sam sanjar, ali nisam jedini. Možda ćeš nam se jednog dana pridružiti i čitav svijet će biti kao jedno”. (J.Lennon)

dsc_0535-12

Program je vodila učenica Veronika Vučić.

9

Program su s učenicima pripremali knjižničarka Iva Brajdić i nastavnici Vesna Žilić Vrbanić i David Fabijan. Tehniku za nastup pripremili su Milan Žlimen i Tomislav Rendulić.

Veliko hvala učenicima koji su sudjelovali u programu! Također, hvala učenici Gimnazije Bernardina Frankopana, Karli Ani Sabljak, koja nam se pridružila i svojim jedinstvenim vokalnim sposobnostima uveličala večer.

Foto: Ivan Turković
Na Facebooku Pučkog otvorenog učilišta je polusatni video zapis, pa pogledajte:
https://www.facebook.com/pouogulin/videos/983087241843678/

Print Friendly, PDF & Email