Postali smo dio mreže „Junior Engineer Academy „

Institut za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) u suradnji s Deutsche Telekom Stiftungom i Hrvatskim Telekomom, te  International  Giving Foundation pokrenuli  su  projekt  “Junior Engineer Academy Network Croatia”.  

Kriteriji za odabir bili su opis projektne ideje te motivacija škole  za sudjelovanje u projektu.  Projektnu ideju osmislio je nastavnik David Fabijan, dipl.ing., a ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković, dipl.ing., odradila je motivacijsko pismo.

S ponosom ističemo da je naša Škola jedna od  15 srednjih škola  s područja Republike Hrvatske odabranih i uključenih u ovaj projekt  koji se po prvi put provodi izvan sjedišta odnosno izvan Njemačke.

Škola je za realizaciju projektne ideje  dobila :

  • paket IoT opreme (naprednu Arduino IoT opremu, komplete senzora, dodatni set elektronike)
  • 3D printer Prusa MK3 i potrošni materijal
  • dvodnevnu osnovnu i naprednu edukacije za mentore o korištenju opreme
  • novčana sredstava potrebna za realizaciju projektnih ideja
  • mentorstvo za učenike na dvije razine – IRIM i tvrtke/obrazovne ustanove

Procijenjena vrijednost opreme i edukacija je oko 20000,00 kn .

Sudjelovanjem u projektu omogućit ćemo našim učenicima razvijanje projektnih ideja, povezivanje s tvrtkama i edukacijskim ustanovama radi  osiguranja mentorske podrške pri izradi rješenja,  te poticanje trajne suradnje između obrazovnog i poslovnog sektora.

Projekt će završiti predstavljanjem radova na godišnjoj Croatian Makers konferenciji koja će se održati u svibnju 2020. u Zagrebu, a na kojoj se predstavljaju postignuća učeničkih timova koji sudjeluju u projektnim aktivnostima IRIM-a.

Print Friendly, PDF & Email