Posjet Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država

Dana 5. ožujka 2019. godine učenici Obrtničke i tehničke škole Ogulin u sklopu svoje terenske nastave posjetili su Američko veleposlanstvo u Zagrebu. Putovanje je organizirala turistička agencija ”Klek” iz Ogulina.

Obilazak Veleposlanstva započeo je u 9.30 sati. Ljubazno osoblje Odjela za odnose s javnošću upoznalo je učenike s nekim zanimljivim podacima iz povijesti hrvatsko-američkih odnosa i ulogom koje Veleposlanstvo ima u razvijanju suradnje na različitim planovima.

Nakon toga je uslijedio razgovor sa zamjenicom veleposlanika W. Roberta Kohorsta, gospođom Victorijom J Taylor, diplomatima i američkim marincima.

Učenici su zainteresirano slušali i postavljali brojna pitanja – od onih vezanih uz mogućnost studentske razmjene, život mladih ljudi u Americi, mogućnosti suradnje do bezbroj pitanja upućenih marincima. Mladi vojnici koji predstavljaju skupinu zaduženu za osiguranje Veleposlanstva nisu štedjeli truda da našim učenicima pokažu svoju opremu i odgovore na pitanja o svojim misijama i akcijama.

Naše druženje trajalo je do 12.00 sati, nakon čega su učenici iskoristili dva-tri sata slobodnog vremena za obilazak grada i odmor.

Print Friendly, PDF & Email