Obnovili smo status međunarodne eko-škole

Obnovili smo status međunarodne eko-škole

Priznanje za uspješan rad kroz dvije godine eko-škole dobivaju obnovom statusa  međunarodne eko-škole na novo dvogodišnje razdoblje.

Tako je i naša Obrtnička i tehnička škola ustrajnim radom i zalaganjem učenika, nastavnika, ali i lokalne zajednice stekla uvjete i po treći put obnovila svoj status.

Kao vidljivo obilježje provedbe tog programa, udruga Lijepa naša školama dodjeljuje zelenu zastavu.

Tradicionalno i ove godine svečanost je upriličena u zagrebačkom restoranu Gastro Globus u petak 16.5.2014. godine. Na ovogodišnjoj svečanosti sudjelovali su predstavnici tzv. panih generacija (IV., VI., VIII., X., XII. i XIV.).

Obnovili smo status međunarodne eko-škole

Obrtnička i tehnička eko-škola Ogulin u VIII. je generaciji hrvatskih eko-škola, što znači da smo trećom obnovom stekli brončani status. Našu zelenu zastavu iz ruku Dr.sc. Ante Kutle, predsjednika udruge Lijepa naša primio je školski koordinator profesor Krunoslav Turković. Zahvaljujemo se našim kumovima Gradu Ogulinu i tvrtki Metis d.d. uz čiju smo pomoć mogli postati brončani.

Ovo priznanje još je jedan poticaj više u radu s učenicima na temama očuvanja i zaštite okoliša kao i odgoja za održivi razvoj.

Obnovili smo status međunarodne eko-škole

Prof. Krunoslav Turković

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *