Obavijest

Poštovani učenici i roditelji,

Vlada RH donijela je 13. ožujka 2020. godine Odluku o obustavi izvođenja nastave u visokim učilištima, srednjim i osnovnim školama te redovnog rada ustanova predškolskog odgoja i obrazovanja i uspostavi nastave na daljinu. Provedba nastave na daljinu započinje u ponedjeljak, 16. ožujka 2020. godine, te traje do opoziva.

Učenici će nastavu pratiti u virtualnim razredima. Poveznice na njih biti će postavljene na stranicu Škole. Učenici trebaju pratiti nastavne sadržaje i izvršavati aktivnosti u virtualnom razredu. Nastavnici će pratiti aktivnosti učenika, davati im zadatke, te ih poticati na rad. Također, učenici će dobivati  povratnu informaciju o svojem radu i napretku (vrednovanje kao učenje, vrednovanje za učenje). S obzirom na to da se mogu javiti poteškoće pri pristupu internetu ili uređaj dijele s braćom ili sestrama, prihvatljivo je da učenici odrade svoje obveze u toku dana. Ako učenik nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, roditelj  izostanak treba opravdati razredniku.

Podsjećamo učenike na primjerene oblike ponašanja u virtualnom okruženju, što znači da vrijede slična pravila primjerenog ponašanja i ophođenja kao i u učionici. U slučaju neprimjerenih oblika ponašanja učenici mogu snositi posljedice, odnosno primjenjivat će se Pravilnik o kriterijima za izricanje pedagoških mjera.

Za sve učenike koji imaju obvezu pohađanja praktične nastave kod poslodavca, ista se odgađa za vrijeme trajanja obustave nastave.

S obzirom na to da su u petak formirani virtualni razredi te je većina razrednika dala upute učenicima, u ponedjeljak će razrednici, predmetni nastavnici i učenici još jednom testirati virtualne razrede formirane na MS Teams-u. Molim da u ponedjeljak svi učenici pristupe svom virtualnom razredu i odgovore razredniku. U slučaju tehničkih poteškoća, privremeno će se koristiti e-mailovi u međusobnoj komunikaciji. Nakon toga kreće potpuna uspostava nastave na daljinu.

Maturanti će imati  mogućnost pratiti nastavu u ponedjeljak i utorak na Sportskoj televiziji i to od 12.45. do 14.00 nastavne predmete  Matematiku, Hrvatski jezik, Engleski jezik i Njemački jezik. Učenici ostalih razrednih odjela materijale će imati online i u virtualnim razredima.

Za sva pitanja i eventualne nejasnoće na raspolaganju su razrednici, a po potrebi i uprava škole. Službeni e-mailovi nalaze se na stranici škole.

S obzirom na to da nam je ovo svima nova i izazovna situacija, unaprijed zahvaljujem na  razumijevanju za poteškoće kojih će u početku sigurno biti, ali koje ćemo rješavati u hodu.

 

Ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković, dipl.ing.

Print Friendly, PDF & Email