Natjecanje „3D MASTER RIJEKA“

U sklopu projekta KaRijERA i JA održano je natjecanja „3D MASTER RIJEKA“ od 8. rujna do 21. rujna. Na natjecanju je sudjelovao naš 3.b razred pod mentorstvom profesora Brune Bertovića. Sudjelovali su učenici iz četiri škole, a osnovni zadaci bili su programiranje na Arduinu i 3D – print.

Natjecatelji su svaki dan dobili novi zadatak – brojač posjetitelja u botaničkom vrtu, detektor metala i atmosferska kupola sa senzorom za kišu.

Prvi dan natjecanja 1. je mjesto sa svojom ekipom osvojio naš učenik Noa Katušin, 2.mjesto Tara Stolac i Inka Vuković, a treće Luna Šikonja. Drugi dan natjecanja 1. mjesto sa svojom je ekipom osvojila Lana Kostelić, a 2. mjesto Iva Francetić. Treći dan natjecanja 1. su mjesto osvojile Sandra Sabljak i Patricija Majhen s pripadajućom ekipom, 2. mjesto Renato Vranješ, Dorotea Salopek i Inka Vuković, a treće mjesto Dora Miloš sa svojim timom.

Tako je Škola u skupini Detektor metala osvojila pehar za 2. mjesto, u skupini Brojač posjetitelja u botaničkom vrtu Škola je osvojila 1. mjesto,  a u skupini Atmosferska kupola pehar za 3.mjesto.

Također su proglašeni igrači za poštenu igru, a to su naše učenice Patricija Majhen i Inka Vuković, te učenik jedne riječke škole.

Učenici su se vratili s vrlo pozitivnim dojmovima. Čestitamo njima i mentoru Bertoviću na sjajnom uspjehu te hvala profesoru Patriku Poljaku što im je omogućio instrukcije za rad na 3D printeru.

Print Friendly, PDF & Email