Nagrađen projekt “Biser u kršu”

Projekt  “Biser u kršu” naše škole na natječaju GDi for Education 2023. odabran je kao jedan od četiri najuspješnija.  Tvrtka GDi  prepoznala je našu kvalitetu i doprinos zajednici,  te  donacijom opreme (dron i oprema za analizu vode) i podrškom njihovih stručnjaka u  korištenju geoinformacijskih tehnologija,  omogućila provođenje projekta.

Kako bi se jedan takav uspjeh obilježio na primjeren način, održan je program u Pučkom otvorenom učilištu Ogulin. Na samom početku sve prisutne ispred tvrtke GDi pozdravila je gospođa Martina Šarić, zatim ravnateljica Škole, Zrinka Ceranić-Jurković, te profesorica geografije Martina Regetaš, koja je zajedno s nastavnikom Brunom Bertovićem ujedno i nositeljica spomenutog projekta.

Održana je i edukacijsko – glazbena radionica koju je  vodilo hrvatski duo Hojsak & Novosel. Nastupili su na tamburici i kontrabasu, a u svoju izvedbu uključili su naše učenike postavljajući im razna pitanja i tako ih učinili dijelom svog nastupa.

Na ovaj način omogućeno je stvaranja nove generacije stručnjaka u području STEM-a koji neće samo biti spremni predvoditi industriju zahvaljujući svojim rano stečenim sposobnostima korištenja najnaprednijih geoinformacijskih tehnologija, nego će postati cjelovito obrazovane osobe širokih horizonta.

Zahvaljujemo tvrtki GDi na podršci i nadamo se budućoj suradnji.

    

 

 

Print Friendly, PDF & Email