Nagrada za dizajn solarnog automobila

Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on Twitter

Od 8. do 10. lipnja 2017. godine,  u sklopu projekta Tehničke škole Sisak SOELA 2017., održana  je treća izložba električnih i hibridnih vozila, druga konferencija o solarnim i električnim automobilima, te  peta utrka solarnih automobila ulicama grada Siska.

img_8076-800

I ove godine, po drugi put, naša škola sudjelovala je u utrci solarnih automobila.  Boje Škole branila je ekipa u sastavu Milan Busić, vozač, (učenik III.a razreda), Filip Cindrić, prezentacija vozila , (učenik III.a razreda) te  mentori Milan Žlimen, ing., Zvonko Galić,ing. i  Dario Turković.

img_8055-800U utrci je sudjelovalo 16 škola s ukupno 20 vozila u zadanom i slobodnom stilu. Naše vozilo sudjelovalo je u zadanom stilu, gdje je prvo mjesto  osvojio  Šolski center Krško-Sevnica, Srednja škola Sevnica.

img_8063-800Posebnu nagradu  za dizajn – funkcionalnost vozila, izgled, praktičnost, dodatna oprema, sigurnost- između 20 vozila osvojila je naša plava ljepotica što je veliki uspjeh i čini nas posebno ponosnima.

img_8087-800

Zahvaljujemo svima, a posebno našim učenicima koji su sudjelovali u izradi automobila, dajući svoje slobodno vrijeme i ideje.Ovo je samo jedan od projekata kojima  uvodimo nove inventivne načine učenja s ciljem stjecanja novih i modernih kompetencija učenika i nastavnika.

Želimo, možemo i hoćemo svakim danom koračati naprijed!