“Mindstorm – robotima” – Zweite kroatische CLIL – Robotik Meisterschaft

U Gimnaziji i strukovnoj školi Bernardina Frankopana 4. svibnja 2019. održano je II. hrvatsko prvenstvo s “Mindstorm- robotima” – Zweite kroatische CLIL-Robotik Meisterschaft.

Pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje, projekt su proveli partneri Udruga tehničke kulture Ogulin i hrvatsko-slovenska tvrtka DoxaKey group. Projekt su poduprijeli Veleposlanstvo SR Njemačke u Zagrebu, Njemačko-hrvatska industrijsko-gospodarska komora kao i Zaklada “Znanje na djelu”.

CLIL metodologija (eng. Content and Language Integrated Learning – hrv.integrirano učenje sadržaja i jezika) je poučavanje pojedinih nastavnih predmeta na stranim jezicima.
Korištenjem CLIL metodologije u više srodnih predmeta i korištenjem IKT tehnologije u nastavi učenicima se omogućava bolja integriranost nastavnih sadržaja i zainteresiranost za učenje.
CLIL metoda jest prema Europskoj komisiji i Europskom centru za moderne jezike inovativna metoda poučavanja i unaprjeđivanja jezičnih kompetencija, komunikacijskih vještina, poticanja višejezičnih stavova i motivacije učenika te razmišljanja višeg reda.

Učenici su u timu morali programirati robota LEGO Mindstorm i na njemačkom jeziku objasniti svoj rad.
Na natjecanju je sudjelovao Mateo Gerovac iz III.b razrednog odjela i postigao je 5. mjesto, mentorice su Davorka Božičević, dipl. ing. za informatiku i Nataša Salopek, prof. za njemački jezik.
U komisiji za ocjenjivanje radova bio je Bojan Grba, prof.

Print Friendly, PDF & Email