Maturalno putovanje Prag – Beč

Share on FacebookEmail this to someoneShare on Google+Tweet about this on Twitter

Učenici 3.a, 3.b, 3.c i 2.e razreda, zajedno sa svojim razrednicima, uputili su se krajem nastavne godine na maturalno putovanju u Češku. Putovanje je organizirala turistička agencija Klek iz Ogulina.

Nakon cjelonoćne vožnje kroz Sloveniju i Austriju stigli smo na odredište. Prvi dan posjetili smo vidikovac Petrin i labirint ogledala. Na samom vidikovcu nalazi se replika Eiffelovog tornja na koju su se oni hrabriji i popeli.

dd

dd1

Drugi dan je bio rezerviran za obilazak samog centra Praga i njegovih znamenitosti koje se nalaze u gradskoj četvrti Hradčani: Pražský Hrad kraljevski dvorac, katedralu sv. Vida, Zlatnu Ulicu, Karlov most i mnoge druge. Turistički razgled grada nastavili smo vožnjom i ručkom na turističkom brodu po rijeci Vltavi.

dd3

Večer je bila rezervirana za odlazak u poznati disco Karlovy Lazne.

Možda jedan od najzanimljivijih posjeta bio je posjet tvornici pive u Plzenu, koja je stara oko 170 godina, gdje nam je predstavljen cijeli proces proizvodnje i skladištenja piva. Pilsner Urquell je najpoznatije i najcjenjenije češko pivo u svijetu te prvo svjetsko zlatno pivo po kojem se zovu sva ostala Pilsner piva.

dd4

dd5

dd6

Kasnije smo posjetili još i muzej Franza Kafka te pivnicu „U Fleka“ gdje smo ručali tradicionalna češka jela. Pivnica je poznata po tome što je u njoj 1911. osnovan nogometni klub Hajduk.

dd7

Posljednji dan u Češkoj posjetili smo Mladu Boleslav u kojoj se nalazi Škodina tvornica. U njoj su učenici mogli pogledati i sjesti u najnovije modele automobila kao i razgledati muzej starih modela.

dd8

Nakon večere pogledali smo predstavu na Križikovim fontanama.

Na putu kući zaustavili smo se i razgledali Beč te smo zadnje novce potrošili u zabavnom parku Wiener Prater.

dd9

Mirjana Štimac, prof.