Izvanučionička nastava Hrvatskoga jezika i književnosti

Učenici naše Škole (1.b, 3.a i 3.c) posjetili su 11. siječnja 2023. gradove Šibenik i Split u sklopu izvanučioničke nastave Hrvatskoga jezika pod vodstvom prof.ment. Valentine Ceranić. U  pratnji su bile i razrednice Maja Šajn, prof.ment. i prof. Aleksandra Gvero.
Učenici su imali priliku pogledati i novootvorenu Kuću umjetnosti Arsen u Šibeniku. Dočekala nas je dugogodišnja djelatnica HNK Šibenik gđa Jagoda Sablić koja nas je s predstavnicama Tvrđave kulture upoznala sa šibenskim znamenitostima i sadržajima. Posebno je bila zanimljiva i tzv. Arsenova soba u predvorju, art-kino, pomična pozornica i mnoštvo reflektora pod kojima se događaju razne projekcije, filmski maratoni, produkcije, koncerti… O našoj posjeti  Krešimirovu gradu izvijestio je i portal Šibenik News.
Nakon toga, slijedila je vožnja sunčanom hrvatskom obalom do Trogira i Splita. Vozači  Davor i Valentin (Arriva Bus Ogulin) odradili su odlično svoj posao i u svakom trenutku bili uz nas, trudeći se učiniti nam vožnju mirnom, ugodnom, glazbenom…
U Splitu nas dočekuje pjesnikinja Oka Pažanin, dugogodišnja djelatnica Sportskog objekta Gripe, koja nas upoznaje sa sportskim kompleksom, bazenima Poljud (33m, 50m) i Velikom dvoranom. Posjećujemo poznatu Kuću slave splitskog sporta te Muzej sporta Split u kojem smo imali priliku čuti i vidjeti zanimljivosti o počecima splitskog sporta.
Nakon malo slobodnog vremena i predivne šetnje Splitskom rivom, uputili smo se u Hrvatsko narodno katalište Split kako bismo pogledali svjetski poznat bijeli balet “Orašar” P.I. Čajkovskog.
Učenicima je ovo bio prvi posjet HNK-u Split i prvi balet u životu pa su dojmovi bili raznovrsni, jaki i životni čime je probijena svojevrsna barijera kritičnosti. Kazalište je bilo ispunjeno do posljednjega mjesta, a karte su se čekale  mjesecima što svjedoči o spektakularnom baletu.
Ponosni smo na učenike, njihovu pristojnost i točnost pri organizaciji.
 
Print Friendly, PDF & Email