Izložba fotografija učenika Ivana Turkovića

U holu škole postavljena je izložba fotografija našeg učenika Ivana Turkovića, polaznika II.b razreda. 170119-fotografije_turkovicEvo što je Ivan rekao o tome kako je fotografija postala njegov omiljeni hobi:

Kako i kada si se počeo baviti fotografijom? 

Fotografijom sam se počeo baviti kada sam dobio svoj prvi DSLR fotoaparat prije nekoliko mjeseci. Prije toga sam slikao mobitelom jer nisam bio siguran je li fotografija stvarno za mene.

Kako bi opisao svoj stil?

Inspiriran sam jako objektima i trenucima koji se ne mogu zamijetiti okom. Fotografija nam pomaže da vidimo neke sitne detalje koje ne možemo vidjeti u trenutku kada neki objekt promatramo. Fotografijom bilježimo neki trenutak vremena i tek kada se usredotočimo na sliku i sve detalje koje ona pruža, tek tada shvatimo koliko malo vidimo.

Koju opremu koristiš? 

Koristim DSLR Nikon D5300 s objektivom 18-55mm f/3.5-5.6. Fotografija je vrlo skup hobi, ali se nadam da ću si uskoro moći kupiti nekoliko objektiva.

170119-fotografije_turkovic2

Vidiš li se u budućnosti kao profesionalni fotograf?

Iskreno, ne. Htio bih se time baviti za sebe jer sada ima sve više i više profesionalaca. Ali naravno, htio bih imati profesionalnu opremu koja bi mi omogućila raditi razne tipove fotografije.

Kako bi ti definirao umjetnost?

Umjetnost je za mene umijeće prenošenja vlastite poruke širokoj javnosti, ili barem dijelu. Svi smo drugačiji i svatko svoju priču prenosi na drugačiji način, bitno je da ona u ljudima probudi emocije i potakne ih na razmišljanje.

Print Friendly, PDF & Email