Eko zastava – četvrtom obnovom stekli smo srebrni status

Međunarodni projekt Eko-škole u Republici Hrvatskoj provodi Udruga Lijepa Naša koja je ovlašteni voditelj i koordinator svih programa međunarodne Zaklade za odgoj i obrazovanje za okoliš – Foundation for Environmental Education. Zakladu je osnovalo Vijeće Europe da preko nje može usmjeravati, provoditi i nadzirati politiku odgoja i obrazovanja za okoliš u državama Europske zajednice.

Naša Eko-škola nositelj je certifikata Eko-škole od 2008. godine i predano razvija ekološku svijest, ne samo u okvirima škole, nego i šire.

Priznanje za uspješan rad tijekom dvije godine Eko-škole dobivaju obnovom statusa međunarodne Eko-škole na novo dvogodišnje razdoblje. Tako je i naša Obrtnička i tehnička škola Ogulin ustrajnim radom i zalaganjem učenika, nastavnika, ali i lokalne zajednice stekla uvjete i po četvrti put obnovila svoj status.

Kao vidljivo obilježje provedbe programa, Udruga Lijepa Naša školama dodjeljuje zelenu zastavu i certifikat. Eko-škola Obrtničke i tehničke škole Ogulin u VIII. je generaciji hrvatskih Eko-škola, što znači da smo četvrtom obnovom stekli srebrni status.

Svečanost je upriličena u zagrebačkom restoranu Gastro Globus u petak 13. svibnja 2016. godine. Zelenu zastavu primile su pedagoginja Škole gđa. Đurđa Šušnjić i gđa. Karmela Matić, glasnogovornica Grada Ogulina, kuma Eko-škole.

Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji programa Eko-škole, a ovo priznanje je poticaj svima nama da ustrajno radimo na očuvanju i zaštite okoliša kao i odgoju za održivi razvoj.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *