Dani kruha

U Obrtničkoj i tehničkoj školi danas je proslavljen Dan kruha, a važnost KRUHA u ovo doba siromaštva danas nitko ne može zanemariti. Pomoći gladnima naš je put da postanemo bolji ljudi, naš je put prema Bogu.

161019-dani_kruha

Župnik Robert Zubović blagoslovio je Kruh života te zajedno s učenicima i profesorima, uz molitvu i poeziju, uveličao ovu svečanost.

Posebno mjesto pripalo je molitvi Majke Terezije „Život je dar Božji“ koju su, uz pratnju na gitari, kazivali učenici Josipa Blašković, Marko Sušanj i Marko Juričić. Osim himne Životu, čuli smo i pjesmu „Kruh“, koju su pročitale učenice Helena Zajc, Valentina Blašković i Marija Salopek.

Ravnateljica Zrinka Ceranić-Jurković zahvalila je župniku, učenicima i profesorima koji su sudjelovali u ovoj proslavi te sve zajedno pozvala da se posluže blagoslovljenim kruhom i pecivima.

I ovom prigodom nastupila je dramsko-glazbena skupina „Antares“ s voditeljicom prof. Valentinom Blašković. Grupa je izvela pjesme Milost, Primi ove darove naš Oče, Velik si i Croatio, iz duše te ljubim. S puno ljubavi i truda svirali su učenici Grgur Marut, Danijel Stipetić, Nikola Sabljak, Mateo Kolaković, Milan Busić, Igor Moguš, Andrija Butković i David Katić, a svojim lijepim glasom zadivila nas je naša bivša učenica Petra Brozović. Prof. Vesna Žilić-Vrbanić napravila je program te  prekrasne dekoracije i plakate povodom Dana kruha.

 

Fotografije u originalnoj rezoluciji s Dana kruha >>

Print Friendly, PDF & Email