Izlet u Zagreb

Učenici 2.b i 4.b razreda naše škole bili su na jednodnevnom izletu u Zagrebu, u petak 29. ožujka 2019. godine.

Program je bio raznolik. Po dolasku u Zagreb učenici su posjetili Muzej suvremene umjetnosti gdje se trenutno održava izložba „Josef i Anni Albers – putovanje kroz slijepo iskustvo“.  Ove godine diljem svijeta obilježava se stogodišnjica Bauhausa, njemačke škole za arhitekturu i primijenjenu umjetnost koja je ostavila traga svojom inovativnošću i prilagodbom arhitekture te prostornog uređenja zahtjevima suvremenog načina života.

Učenici su dobili priliku iskusiti i osvijestiti položaj slijepih i slabovidnih osoba u javnom životu. Pokazali su zanimanje i bili aktivni u slaganju obrazaca koji se pojavljuju na slikama, a neki su bili i posve originalni te dobili pohvale naše stručne voditeljice za ostvarenja potpuno novih obrazaca.

Kruna veselja posjeta muzeju bilo je spuštanje toboganom van muzeja što su neki učenici i nekoliko puta iskušali.

Sljedeća postaja nakon kratke stanke bila je Zvjezdarnica na Gornjem gradu. Učenici su slušali predavanje nakon kojega su uslijedila pitanja o budućnosti i sudbini našeg planeta i mogućnosti života na nekom drugom planetu u našoj galaksiji. Još jednom dobili smo sve pohvale za pristojnost, živo zanimanje i sudjelovanje učenika.

Nakon pogleda na cijeli grad s vrha Zvjezdarnice, učenici su imali nešto slobodnog vremena za okrepu.

Navečer smo se sastali kako bismo pogledali predstavu „Črna mati zemla“ u kazalištu ZKM. Predstava je okrunjena brojnim priznanjima kao i knjiga Kristiana Novaka na kojoj je utemeljena. Učenici su bili iznenađeni i utisci su bili snažni što potvrđuje i jedan od komentara: „Ovo je bolje od kina!“.

Gordana Antolović, prof.

Print Friendly, PDF & Email