17. međunarodna izložba ARCA 2019 i posjet Tehničkom muzeju Nikola Tesla

U petak, 18. listopada 2019., učenici 2.a i 3.d razreda posjetili su 17. međunarodnu izložbu ARCA 2019 koja je održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u  Zagrebu , a u organizaciji Udruge inovatora Hrvatske.

„Na izložbi ARCA 2019 predstavljene su inovacije i nove tehnologije iz gotovo svih područja ljudskoga rada, od industrije do svagdašnjice, koje su rezultat rada inovatora pojedinaca, istraživačkih timova iz privatnoga i javnoga sektora, akademske zajednice i znanstvenih ustanova te inovativnih i razvojnih tvrtki iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Kine, Irana, Poljske, Srbije i Slovenije. Na izložbi su se predstavili i mladi inovatori, učenici srednjih tehničkih škola i studenti hrvatskih sveučilišta. Za njih, kao i za djecu osnovnoškolskoga uzrasta, održana je radionica iz područja STEM-a.“ (izvor:NSK)

Također, posjetili su i Tehnički muzej Nikola Tesla.

Učenici su bili u pratnji nastavnika Sanje Musulin, Zvonka Galića, Milana Žlimena, Marinka Tomića, Vladimira Sabljaka i Daria Turkovića.

Isto tako, na 17. međunarodnoj izložbi inovacija  ARCA 2019 naša je Škola osvojila brončanu medalju za inovaciju „zamjena luxomata (osjetila za jačinu svjetlosti) relejom“ u izradi nastavnika Milana Žlimena.

LUKSOMAT

Čestitamo!

Print Friendly, PDF & Email