127 godina strukovnog školstva u Ogulinu

127 godina strukovnog školstva

Obrtnička i tehnička škola obilježila ja 127 godina strukovnog školstava u gradu Ogulinu. Sedmero djelatnika nagrađeno je za vjernost u radu u Školi. Gradonačelnik Nikola Magdić podignuo je najnoviju Zelenu zastavu čime je obnovljen i potvrđen status Eko – škole VIII. generacije po drugi puta.

Dan Obrtničke i tehničke škole Ogulin obilježen je prigodnim športskim programom učenika i djelatnika Škole u odbojci, košarci i malom nogometu. To je po redu 127. obljetnica postojanja u našem Gradu organiziranog strukovnog obrazovanja pa samim time i naše Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

127 godina strukovnog školstva
Za podsjetiti je, daleke 1885. godine po Naredbi “Kraljevske zemaljske vlade, odjela za bogoštovlje i nastavu” u gradu Ogulinu otpočela je radom Drvorezbarska škola. Kroz svoju povijest djelovanja Škola je doživljavala česte promjene koje su bile uzrokovane razvitkom i potrebma društva i ovog ogulinskog kraja. Do današnjeg dana u ovoj školi završilo je oko 10.500 učenika i odraslih u različitim zanimanjima i strukama.

Obrtnička i tehnička škola Ogulin izvodi odgoj i obrazovanje za stjecanje srednje stručne spreme u četverogodišnjem školovanju za zanimanje elektrotehničar, tehničar za računalstvo i tehničar za željeznički promet, te u trogodišnjem za zanimanje automehaničar, strojobravar, vodoinstalater, stolar i frizer.

127 godina strukovnog školstva
Nagrade za neprekinut rad u Školi dobili su: Maša Vučić i Renata Kasunić za 10 godina, Maja Mamula Salijević i Ružica Bićanić za 15 godina, Marija Kolić i Gordana Mihaljević za 20 godina i Nikola Komazec za 35 godina.

Nakon Svečane sjednice, nazočni su obišli izložbu učeničkih radova i nastavnih pomagala, te je potom gradonačelnik Nikola Magdić podignuo  Zelenu Eko zastavu čime je obnovljen i po drugi puta potvrđen status Obrtničke i tehničke škole kao eko škole.

Na obilježavanju Godišnjice uz djelatnike Škole bili su nazočni Ivan Banjavčić dožupan Karlovačke županije kao izaslanik župana Ivana Vučića, Željko Šančić pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu šport i informiranje Karlovačke županije, gradonačelnik Grada Ogulina Nikola Magdić, novi župnik župe Sv. Križa don Robert Zubović, ravnatelji ogulinskih osnovnih škola Marija Lovrić i Zvonko Ranogajec, voditelj gimnazije Antun Mišić i ravnateljica Učeničkog doma Željka Stipetić Pađen, Branko Poljak predsjednik Udruženja obrtnika grada Ogulina, direktor Vodovoda i kanalizacije Zdravko Paušić, direktor Stambeno komunalnog poduzeća Ivica Salopek, zapovjednik Policijske postaje Ogulin Dražena Lauš, članovi Eko odbora Karmela Matić i Sanja Tomić,  članovi Školskog odbora Zrinka Ceranić Jurković, Zvonko Galić, Milan Salopek i Milan Rupčić i sindikalna povjerenica Ljerka Bjeljac. Sve nazočne poimenično je pozdravio Milan Poljak ravnatelj Dan Obrtničke i tehničke škole Ogulin.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *