123 godine obrtničkog školstva u Ogulinu

123 godine obrtničkog školstva u Ogulinu

Obrtnička i tehnička škola Ogulin, obilježila je Svečanom sjednicom Nastavničkog vijeća 123 godine svoga djelovanja i postojanja. Podijeljene su nagrade i priznanja za vjernost u radu u Školi.

U gradu Ogulinu otpočela je 1885. godine po Naredbi “Kraljevske zemaljske vlade, odjela za bogoštovlje i nastavu” s radom Drvorezbarska škola. Škola je kroz povijest svojega postojanja doživljavala česte promjene u izgledu, imenu i opremljenosti uvjetovane razvitkom društva i ovoga kraja i do današnjeg dana školovanje je završilo 9.700 učenika i odraslih u različitim zanimanjima i strukama.

Današnja, Obrtnička i tehnička škola Ogulin, odgoja i obrazuje učenike za stjecanje srednje stručne spreme u četverogodišnjem tehničkom i trogodišnjem obrtničkom programu. Ravnatelj Škole prof. Milan Poljak istakao je da Školu u 18 razrednih odjeljenja pohađa 468 učenika pod vodstvom 49 zaposlenika, koji budnom pozornošću i odanošću ovoj vrsti posla vrlo kvalitetno odgajaju i obrazuju učenike i odrasle. Škola je moderno i suvremeno opremljena nastavnim sredstvima i pomagalima, posjeduje vrhunski opremljene učionice, amfiteatar, kabinete, praktikume, moderne školske radionice.

Škola postiže vrlo zapažene rezultate na županijskim, međužupanijskim, regionalnim i državnim natjecanjima. U prostorima Škole odvija se i nastava stručnog studija kao izdvojenog odjela Veleučilišta u Rijeci iz prometnih znanosti. U 2007./2008. godina, Škola se uključila u međunarodni projekt Eko – škole, postala član velike međunarodne obitelji Eko – škola i dobila Eko certifikat i zelenu zastavu.

Škola će u budućnosti nastaviti sa usavršavanjem nastavnog kadra s novim tehnologijama, obogaćivati školsku knjižnicu novim naslovima, izraditi i dograditi nove prostore.

Nagrade i priznanja za neprekidni rad u Školi dobili su:
Nikola Ceranić (za 35 godina), Ivan Puškarić Studio (30), Nikola Gračanin (25), Ivanka Ceranić (15), Kata Salopek (15), Zdravko Stipetić (15), Valentina Blašković (10), Zrinka Ceranić-Jurković (10), Zvonko Galić (10), Milan Žlimen (10) i Danica Kučinić povodom odlaska u mirovinu.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *