Zašto je važno programiranje približiti djeci i mladima?

Od 6. do 21. listopada 2018. održava se  Europski tjedan programiranja. Živimo u svijetu koji je pod utjecajem velikog napretka u tehnologiji. Promijenio se naš način razmišljanja, komunikacije i potreba.

Kako bismo se nosili s tim velikim promjenama, moramo razumjeti kako tehnologija funkcionira, ali i razviti vještine i sposobnosti digitalne pismenosti.

Europski tjedan programiranja je prilika da se uključimo u globalni pokret učenja djece i mladih kako stvari funkcioniraju u kodu, istražujemo ideje i zajedno razvijamo projekte na zanimljiv način jer ulaganje u njihovo znanje danas znači ulaganje u budućnost. Obrtnička i tehnička škola Ogulin uključila se u obilježavanje Europskog tjedna programiranja s dvije radionice.

U Radionici  HTML-a  sudjelovali su učenici II.b i IV.b razrednog odjela. Upoznali su se s izradom web stranica s osnovnim tagovima  HTML-a. Radionicu je vodila Davorka Božičević, prof.

Na drugoj radionici pod nazivom „Izradi 3D model i isprintaj ga“ sudjelovali su učenici I.b i IV.a razreda. Učenici su u dvije vježbe izradili privjesak za ključeve i 3D model kuće.

Zahvaljujući partnerskom odnosu s Udrugom pedagoga tehničke kulture učenici naše škole mogli su i vidjeti 3D printer te se upoznati s njegovim radom. Nabava 3D printera rezultat je projekta kojeg su provele Udruga i Škola. Ovu radionicu vodio je Bojan Grba, prof.

Print Friendly, PDF & Email