O ŠkoliObrtnička i tehnička škola Ogulin je jedinstvena odgojno-obrazovna ustanova. Nastava se odvija u kompleksu zgrada na adresi J. J. Strossmayera 2, Ogulin.

Škola neposrednu djelatnost zasniva na temelju Odluke o upisu Ministarstva prosvjete i športa i Ministarstva gospodarstva. Bavi se odgojem i obrazovanjem redovitih učenika. Škola u svojoj redovitoj djelatnosti opslužuje programe/zanimanja koja proizlaze iz potreba obrtništva i gospodarstva, životne okoline i sklonosti učenika, a na temelju Odluke o upisu, nastojeći zadovoljiti potrebe za određenim kadrom usmjerenim prema zapošljavanju u određenim strukama/zanimanjima i nastavku školovanja na višim i visokim školama i fakultetima.

Svi su programi i nastavni predmeti u teoretskim i praktičnim sadržajima stručno zastupljeni. U izvođenju odgojno obrazovnog rada naročito je dobra zastupljenost stručnog kadra.

Škola raspolaže sljedećim prostorima: kabinet za elektrotehniku, praktikum za fiziku i elektrotehniku, više računalnih učionica, specijalizirana učionica za matematiku, učionica za željeznički promet, specijalizirana učionica za hrvatski jezik, specijalizirana učionica za engleski jezik, specijalizirana učionica za njemački jezik, specijalizirana učionica za povijest, geografiju, vjeronauk i etiku, praktikum strojarstva, praktikum za automehaničare, praktikum za strojobravare, vodoinstalatere i instalatere kućnih instalacija, praktikum za CNC operatere,  radionica ručne obrade metala, radionica strojne obrade metala, radionica ručne i strojne obrade drva, praktikum frizerstva,  učionice opće namjene, knjižnica.

Navedeni prostori zadovoljavaju potrebama izvođenja teoretske i praktične nastave. Škola je opremljena sa zadovoljavajućim brojem nastavnih sredstava i pomagala koja su raspoređena po učionicama, kabinetima, praktikumu i radionicama prema namjeni, potrebi i mogućnosti korištenja. I dalje će se vršiti nabavka potrebne opreme, a naročito težište dat će se na izradi učila i ostale opreme kroz zadatke završnih ispita, nabavku informatičke opreme i knjiga za knjižnicu.

 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *