Prihvaćen još jedan projekt

I po četvrti put naša škola je uspješna po prijavi projekata na Javni poziv srednjim strukovnim i umjetničkim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja za turizam – Promocija  zanimanja u 2021.

Nakon dvije uspješne samostalne prijave projekata i prošlogodišnjeg partnerstva, ove godine smo partneri Glazbenoj školi Karlovac u projektu Tesla Ozalj Festival 2021. u vrijednosti  50.000,00 kn.

Ministarstvo turizma i sporta prepoznalo je kvalitetu projekta i Odlukom o odabiru projekata srednjih strukovnih i umjetničkih škola u turizmu u 2021. godini, financirat će projekt u punom iznosu.

Cilj projekta je podizanje razine svijesti  o turizmu kao multisektorskom resoru, promocija i važnost zanimanja u strukovnom obrazovanju brzorastućim kreativnim i kulturnim industrijama, poticanje  novih trendova u turizmu (volonturizam, eko turizam , cikloturizam), jačanje  kapaciteta lokalne zajednice u organizaciji sličnih manifestacija uz pomoć  obrazovnog sektora,  poticanje mikropoduzetništva u razvoju autohtonih domaćih i ekoloških proizvoda odnosno organske hrane. Provedba svih aktivnosti u projektu dovodi do vrlo aktivnog  timskog rada. Stvaranje vizuala, suvenira, oblikovanje vlastitih kompozicija, izrada e- razglednice, prezentacije, oslikavanje murala što zahtijeva projektni način razmišljanja jer projekt traži unapređenje sustava protoka informacija, promocije i distribucije turističkog proizvoda.

Učenici uključeni u projekt, sudjelovat će na radionicama s ciljem proširivanja svojih znanja i kompetencija,  osmišljavanju i izradi eko suvenira i e-razglednice, te sudjelovanju na festivalu koji je planiran za 10. srpnja 2021. godine.

Print Friendly, PDF & Email